LAMMPS WWW Site - LAMMPS Documentation - LAMMPS Mailing List Archives
Re: [lammps-users] Reg. AtC Fix_flux and computational domain problem
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [lammps-users] Reg. AtC Fix_flux and computational domain problem

From: Steve Plimpton <sjplimp@...24...>
Date: Mon, 4 Dec 2017 08:03:05 -0700

I suggest you do the expt.  Increase the flux by
the same ratio you are increasing the system size.
If the temp rise is the same, then you have your answer.


On Tue, Nov 28, 2017 at 11:21 AM, Parmar, Vinod <vparmar@...132...> wrote:

Dear all,


I am using the user-atc package to simulate the fs laser ablation of nickel. I am struggling with an AtC problem since last three weeks. Actually I have used AtC fix_flux command to deposit about 0.3 J/cm^2 of fluence. I am getting an electron temperature (max) of about 20,000K (for computational domain of 0 10, 0 10, 0 100), that's fine. But as soon as I increase my computational domain (to 0 20, 0 20, 0 100) then my computed electron temperature (max) found to be only 2,000-3,000K only. My question is:

1. Am I suppose to change the flux value 388860 ((in the command fix_modify AtC fix_flux electron temperature fcst 388860 )when I increase the computational domain increases?

2. If not, then what else may be possible reason for the aforementioned problem?

I have taken advises from various active users, mailing lists and documentations but couldn't find any suitable solution. Thus finally asking to  to people behind the AtC programs. Kindly help me out.

Thanking you in anticipation

Vinod ​

Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites,!
lammps-users mailing list